Način pripreme
Meso očistite od masti, operite i dobro osušite. Pomešajte sve začine. Natrljajte ih na meso.
Meso pecite oko 2 minuta sa obe strane i vrelom tiganju i 1-2 supene kašike biljne masti. Izvadite i savijte u papir, natopljen mašću. Stavite u pleh.
U masti karamelizujte sitno iseckan spanać. Odvojite ga na tanjir. U tiganj dodajte luk, isečen na polumesec.
Izvadite ga u posudu. Tiganj deglazirajte pivom. Smesu sipajte u pleh u meso i pecite u umerneoj rerni na 170 stepeni oko 60 minuta. 10 minuta pre nego što izvadite iz pleha, skinite papir da dobije hrskavu koricu. Pre nego što isečete meso, treba da odstoji 30 minuta.
U blender sipajte kuvani pasulj, karamelizovan luk i ostajte sastojke. Meljite dok ne dobijete homogenu smesu i probajte. Ako je smesa gušća, raszredite sokom od limuna ili sa malo vode, u kojoj se kuvao pasulj. Namaz je gotov.
Izvadite pečene paprike iz tegle i ocedite ih u đevđiru. Teksrura predjela ne treba da bude vodena, zato što će se teško oblikovati. Krupnije smeljite paprike u blenderu, dodajte malo biljne masti, balsamika i čen belog luka.
Sastavite jelo, pečeno meso stavite na pire od belog pasulja. Uz pomoć kalupa oblikujte predjelo od paprika. Preko njih stavite karamelizovani spanać, hrskave teksture. Od čeri paradajza oblikujte ružicu i dekorišite predjelo.
Ukrasite litićima svežeg origana. Servirajte sa čašom crnog vina.
Prijatno!