Način pripreme
Pomešajte brašno, šećer, so, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dodajte sveže mleko, ulje, rastopljenu mast. Dodajte žumanca jedno po jedno u smesu, mešajte neprestano dok se ne integrišu.
Mikserom umutite belanca na sneg, dodajte prstohvat soli i pažljivo ih dodajte u smesu. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu.
Ako kalup nije sa dnom koje se ne lepi, onda isecite krug od papira za pečenje i obložite dno. Ostavite kore da se ohlade.
Skuvajte šećerni sirup i prelijte kore. Umutite pavlaku uz pomoć miksera na gust krem. Umutite i kiselu pavlaku. Pomešajte dva dela i mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte čokoladu, rastopljenu na pari i kokosovo brašno. Gotovim kremom spojite i oblikujte tortu. Obilno pospite kokosom.
Rastopite preostalu čokoladu na pari. Skinite posudu sa vatre. Dodajte glukozu. Promešajte i ostavite čokoladno testo da se ohladi, stavite ga u najlon kesu.
Ako želite da obojite testo u drugu boju, dodajte poslastičarsku boju u čokoladu pre nego što dodate glukozu i umesite. Napravite ružice i srca. Ukrasite tortu.