Način pripreme
Za kore mikserom dobro umutite tečne sastoje i u njih dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Sodu rastvorite u kiselom mleku. Kafa ne treba da bude vrela.
Ispecite tri kore na 180 stepeni sa ventilatorom po 35 minuta u kalupu prečnika 26 cm. Ostavite da se ohladi.
Fil pripremite tako što umutite pavlaku na krem sa krem sirom i tečnom čokoladom. Dobijeni krem podelite na dva dela - stavite prvu i drugu koru.
Krem za ukras pripremite tako što umutite pavlaku na mekan krem sa krem sirom i šećerom u prahu. Na kraju dodajte boju.
Za čokoladni ganaš stavite pavlaku u odgovarajuću šerpu da se ugreje. Kad počne da izlazi para iz nje, pre nego što provri, skinite sa vatre i dodajte čokoladnu.
Mešajte energično dok se čokolada ne rastopi. Ostavite malo da se ohladi, dok možete da držite prst unutra.
Tortu dobro namažite plavim kremom i ukrasite čokoladnim ganašem, orasima i čokoladnim bombonama.