Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Ćuftice od patlidžana, sira i kačkavalja

Ćuftice od patlidžana, sira i kačkavalja

Ćuftice od patlidžana, sira i kačkavalja
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
13
"Sjajne ćuftice od povrća - za grickanje, za laganu večeru ili jednostavno tako - za raskoš"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 srednje velika
  • sir - 100 g, tvrdi
  • kačkavalj - 50
  • so
  • hleb - 2 kriške, suv
  • jaja - 1 komad
  • brašno - za valjanje
  • ulje - za prženje
  • beli biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite patlidžan i isecite na kocke. Po želji možete da ih oljuštite. Stavite ih u posudu za kuvanje i prekrijte vodom. Dodajte jednu kašiku soli.

Skuvajte ih dok ne omekšaju. Isplaknite ih hladnom vodom i ostavite da se ocede oko sat vremena.

Natopite kriške hleba u vodi, iscedite ih i dodajte u patlidžan. Razbijte jaje, dodajte namrvljen sir i narendan kačkavalj.

Začinite solju i belim biberom. Promešajte i ostavite smesu oko 20 minuta u frižideru. Zagrejte ulje u posudi za prženje.

Oblikujte ćuftice, uvaljajte ih u brašno, otresite višak i ispržite ih dok ne postanu zlataste sa obe strane.

Ocedite na kuhinjskom ubrusu i servirajte sa sosom od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: