Kiseli krastavčići sa domaćim jabukovim sirćetom

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
04/01/2018
"Najukusniji kiseli krastavčići se prave sa domaćim jabukovim sirćetom, mi vam kažemo da znate!"
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 178
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krastavci - 5 kg, mali kornišoni
  • so
  • šećer
  • sirće - domaće jabukovo
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite krastavce. Odsecite ivice sa obe strane. Poređajte ih u dobro oprane tegle. Biće lakše ako tegle stavite ravno i tako ređajte krastavce. Napunite do vrha.

Oljuštite i očistite luk. Isecite ga na kriške i stavite u svaku teglu. Dodajte po struk mirođije i po 2-3 zrna bibera. Do prvog prstena sipajte domaće jabukovo sirće. U svaku teglu stavite po 2 kašičice soli i 3 kašičice šećera.

Sipajte vodu do gornjeg prstena. Dobro zatvorite i kuvajte tegle. Kuvajte dok krastavci ne počnu da menjaju boju - najvise 5 minuta nakon što provri voda.

Ostavite tegle da se ohlade i okrenite ih naopako, dok se ne ohlade potpuno. Gotove tegle čuvajte na hladnom i tamnom mestu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar