Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileće plećke sa pirinčem

Pileće plećke sa pirinčem

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k53
Pileće plećke sa pirinčem
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 5
05/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
110 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
6
"Isproban recept za klasično pile sa pirinčem - jedite i podelite"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 6 komada, plećke
  • peršun - 5 - 6 struka
  • pirinač - 1 šolja
  • voda - 4 šolje
  • luk - 1 komad
  • so
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo pirinač i operemo ga. Operemo peršun i isečemo na sitno. Očistimo luk i isečemo ga na sitno. Pileće plećke se operu i skuvaju u šerpi sa vodom. Stavljamo u vodu prstohvat soli.

U tiganju sa 2 kašike ulja izdinstamo isečen luk. Čim dovoljno omekša dodajemo mu pirinač. Zaprži se dok ne bude gotov odnosno dok pirinač ne postane prozračan. Često mešamo dok kuvamo pirinač.

Začinjavamo solju i biberom po ukusu. Pirinač se raspodeli ravnomerno u posudi za pečenje. Poređamo skuvanu piletinu. Procedimo bujon kroz cediljku. Jelo se preliva bujonom u odnosu 1 prema 4.

Pečemo u rerni dok ne bude gotovo, dok pirinač ne upije vodu, a plećke se zapeku. Nakon što jelo bude gotovo sipamo u tanjir. Isečemo na sitno peršun i posipamo odozgo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: