Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileće džigerice sa pirinčem u tiganju

Pileće džigerice sa pirinčem u tiganju

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Pileće džigerice sa pirinčem u tiganju
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Pileća džigerica sa pirinčem u tiganju"

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 500 g
  • pirinač - 1 šolja, Baldo
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • ulje - 4 kašike
  • mirođija - sveža, po ukusu
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • voda - 3 šolja, vruća
* merne jedinice

Način pripreme

Džigerice očistite, operite i osušite. Luk i šargarepu očistite, luk sitno iseckajte, a šargarepu narendajte na krupno.

U dublji tiganj sa poklopcem sipajte ulje, dodajte seckani crni luk i pržite oko 2 minuta dok ne omekša i ne postane providan.

Dodajte narendanu šargarepu, promešajte i smanjite vatru, dinstajte još 2 minuta.

Stavite pileću džigericu u tiganj i lagano promešajte.

Kada džigerica pobeli spolja, a iznutra još uvek bude sirova, sipajte vrelu vodu. Posolite i pospite biberom i odmah dodajte vrlo dobro opran i oceđen pirinač, pa promešajte.

Stavite poklopac na tiganj i dinstajte na laganoj vatri dok pirinač ne bude spreman - oko 15 minuta.

Pre nego što sklonite pileću džigericu sa pirinčem u tiganju sa vatre, pospite jelo sitno seckanom mirođijom, promešajte i poslužite toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: