Način pripreme
Očistimo pirinač i operemo ga. Operemo peršun i isečemo na sitno. Očistimo luk i isečemo ga na sitno. Pileće plećke se operu i skuvaju u šerpi sa vodom. Stavljamo u vodu prstohvat soli.
U tiganju sa 2 kašike ulja izdinstamo isečen luk. Čim dovoljno omekša dodajemo mu pirinač. Zaprži se dok ne bude gotov odnosno dok pirinač ne postane prozračan. Često mešamo dok kuvamo pirinač.
Začinjavamo solju i biberom po ukusu. Pirinač se raspodeli ravnomerno u posudi za pečenje. Poređamo skuvanu piletinu. Procedimo bujon kroz cediljku. Jelo se preliva bujonom u odnosu 1 prema 4.
Pečemo u rerni dok ne bude gotovo, dok pirinač ne upije vodu, a plećke se zapeku. Nakon što jelo bude gotovo sipamo u tanjir. Isečemo na sitno peršun i posipamo odozgo.