Način pripreme
Kvasac se aktivira sa pola hladnog svežeg mleka, šećera i jednom kašikom brašna. U prosejano brašno dodajemo aktiviran kvasac i sve ostale sastojke.
Mešamo kašikom i domesimo rukom, dok ne dobijemo meko, ali nelepljivo testo. Testo se ostavlja na toplom da udvostruči svoj obim. U zagrejano ulje stavljamo očišćeno i na sitno isečeno povrće, pržimo dok ne omekša.
Dodajemo mleveno meso i opet pržimo 6-7 minuta dok ne bude gotovo mleveno meso, dodajemo začine i sklanjamo sa ringle. Od naraslog testa sečemo parčiće, koje isteglimo rukom u obliku kruga.
U svaki krug u sredinu kašikom stavljamo gotov nadev. Krajeve testa savijamo naunutra preko nadeva, ali tako da skroz unutrašni deo njega ostane otkriven.
Dobijene korpice pržimo u zagrejanom ulju dok ne postanu zalataste. To se radi sa celim testom i nadevom.