Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Korpice»Pržene slane korpice

Pržene slane korpice

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
12730304
Pržene slane korpice
Fotografije: GALYa DUMANOVA
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Da li je ukusno - i još kako. Probajte i uverićete se i sami"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 1 kg
  • sveže mleko - 400 ml
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1, 5 kašičica
  • ulje - 3 kašike
  • kvasac - 1 kocka, svež
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • Za nadev
  • mleveno meso - 400 g, mešano
  • paprika - 1 komad, crvena
  • pečurke - 200 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 200 ml
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • so
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se aktivira sa pola hladnog svežeg mleka, šećera i jednom kašikom brašna. U prosejano brašno dodajemo aktiviran kvasac i sve ostale sastojke.

Mešamo kašikom i domesimo rukom, dok ne dobijemo meko, ali nelepljivo testo. Testo se ostavlja na toplom da udvostruči svoj obim. U zagrejano ulje stavljamo očišćeno i na sitno isečeno povrće, pržimo dok ne omekša.

Dodajemo mleveno meso i opet pržimo 6-7 minuta dok ne bude gotovo mleveno meso, dodajemo začine i sklanjamo sa ringle. Od naraslog testa sečemo parčiće, koje isteglimo rukom u obliku kruga.

U svaki krug u sredinu kašikom stavljamo gotov nadev. Krajeve testa savijamo naunutra preko nadeva, ali tako da skroz unutrašni deo njega ostane otkriven.

Dobijene korpice pržimo u zagrejanom ulju dok ne postanu zalataste. To se radi sa celim testom i nadevom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: