Način pripreme
U posudu stavite ugrejano mleko, šećer i kvasac. Ostavite smesu na 10 minuta da kvasac nadođe.
Nakon toga u nju dodajte jedno celo jaje i belance drugog, mekani maslac, prosejano brašno i so. Zamesite meko testo koje se ne lepi i ostavite na toplom u namazanoj posudi, pokriveno krpom ili folijom, dok se ne udvostruči.
U drugoj posudi pomešajte spanać i mrvljeni sir.
Nadošlo testo stavite na brašnom posutu radnu površinu i razvucite na pravougaonu koru. Smesu od spanaća sira rasporedite na testo. Koru uvijte u rolat i isecite na 16 jednakih delova.
Dobijene rolate poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje u oblik jelke i namažite umućenim žumancem drugog jajeta. Nakon toga ukras, to zavisi od vaše mašte.
Ja sam posula semenom maka za venčiće i stavila zrna nara. Jelku ostavite na 15 minuta da odstoji i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.
Kad sam je izvadila odlučila sam da nešto fali od nakita, pa sam dodala kriške paradajza i svež peršun.