Način pripreme
Moje leblebije nisu iz konzerve i potopila sam ih prethodne noći. Ujutru sam ih skuvala u vodi.
U posudi za štapni mikser stavljamo jaja sa leblebijama i pasiramo dok ne dobijemo homogenu smesu. Nakon toga dodajemo ostale sastojke bez malina.
Kakao možemo dodavati postepeno, ali ne želimo da izlazi prah iz posude (ako nemate maline, može i drugo šumsko voće slično malinama). Promešamo pažljivo sve dok ne dobijemo glatku smesu.
Ja nisam seckala maline, dodala sam ih cele, po želji možemo prepoloviti. To je dobra ideja ako nisu mnogo zrela, zato što će se izgnječiti. Moje su bile dobro zrele i nisam želela da rizikujem i da ih sečem na pola.
Dobijenu smesu pažljivo promešamo i sipamo u pleh, obložen papirom za pečenje. Odozgo posipamo iseckanim bademima (možemo koristiti i druge orašaste plodove, indijski orah ili orahe).
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Ako koristite različito voće ono može pustiti drugačiju količinu vode i da bude potrebno manje ili više vremena, tako da je najbolje da proveravamo čačkalicom za zube.
Kad ispečemo ostavljamo na rešetku da se ohladi.
U kuhinji je zamirisao božanstveni miris i nemate strpljenja da ga isečete i servirate