Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Gurabije»Domaće šarene gurabije sa kikirikijem

Domaće šarene gurabije sa kikirikijem

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k417
Domaće šarene gurabije sa kikirikijem
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 6
09/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
20
"Uzmite i decu i trk u kuhinju, neka se cela porodica uključi u pripremi ovih domaćih šarenih gurabija sa kikirikijem"

Potrebni sastojci

  • maslac - 125 g, mekan
  • kikiriki puter - 2 supene kašike
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 3 supene kašike
  • brašno - 2 šolje
  • kikiriki - 1/2 šolje, zapečeni (samleveni)
  • šarene mrvice - 1/2 kesice
  • seme maka - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo sve sastojke, prvo stavljamo dve vrste maslaca sa šećerom.

U njih dodajemo jaje, mleko, kikiriki, šarene mrvice, seme maka i na kraju brašno.

Testo delimo na dva dela.

Svaki deo oblikujemo kao rolat i stavljamo u frižider na oko sat vremena. Kad se stegne, isečemo oštrim nožem na krugove i stavljamo u pleh, obložen papirom za pečenje.

Pečemo na 170 stepeni sa ventilatorom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: