Način pripreme
Prosejte brašno. Razbijte 2 jajeta, dodajte ulje, mleko, so i šećer. Dodajte i kvasac.
Promešajte smesu i isipajte je u brašno. Dodajte mlaku vodu /oko 1/2 šolje/ i zamesite meko testo, da se ne lepi na rukama. Ako je potrebno, dodajte još malo brašna.
Od dobijenog testa napravite loptu i uvijte plastičnom folijom. Ostavite testo na toplo mesto da naraste.
Napravite nadev, tako što izmrvite sir i dodajte sitno iseckan peršun. Podelite testo na manje lopte. Svaku loptu razvijte u malu pogaču.
Stavite nadev, preklopite i napravite bageti.
Umutite 3. jaje i dodajte 1 kašičicu ulja. Umutite i premažite dobijenom smesom bagete uz pomoć silikonske četkice.
Svaki baget preko posipajte lanenim semenom i nožem napravite proreze sa strane.
Poređajte bagete u tepsiju, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje, i pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.