Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Francuski baguette»Bageti sa sirom i lanenim semenom

Bageti sa sirom i lanenim semenom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5475k521
Bageti sa sirom i lanenim semenom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
09/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
25
"Aroma, neverovatna aroma je razlog zašto su svi u kući zaljubljeni u kiflice sa sirom i lanenim semenom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • jaja - 3 komada
  • ulje - 1 šoljica
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • kvasac - 7 g, suvi
  • sir - 100 g
  • laneno seme
  • peršun - 2 - 3 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno. Razbijte 2 jajeta, dodajte ulje, mleko, so i šećer. Dodajte i kvasac.

Promešajte smesu i isipajte je u brašno. Dodajte mlaku vodu /oko 1/2 šolje/ i zamesite meko testo, da se ne lepi na rukama. Ako je potrebno, dodajte još malo brašna.

Od dobijenog testa napravite loptu i uvijte plastičnom folijom. Ostavite testo na toplo mesto da naraste.

Napravite nadev, tako što izmrvite sir i dodajte sitno iseckan peršun. Podelite testo na manje lopte. Svaku loptu razvijte u malu pogaču.

Stavite nadev, preklopite i napravite bageti.

Umutite 3. jaje i dodajte 1 kašičicu ulja. Umutite i premažite dobijenom smesom bagete uz pomoć silikonske četkice.

Svaki baget preko posipajte lanenim semenom i nožem napravite proreze sa strane.

Poređajte bagete u tepsiju, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje, i pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: