Topenica sa sirom i pečenim paprikama

10/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Jeste li spremili hleb, jer ćete sada saznati zašto se zove topenica "
Priprema45 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano270
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • crvena paprika - 1 kg
  • sir - 350 g
  • maslinovo ulje - 100 ml ili suncokretovo
  • beli luk - 1 srednja glavica
  • so
  • biber
  • peršun - 1 veza
  • ljute paprike - 2 komada ili po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike ispecite, oljuštite ih i očistite im semenke. Isecite ih na komadiće.

Naše bake su spremale topenicu, tako što su sitnile sastojke u etapama u velikom avanu - prvo se počinje sa isitnjenim belim lukom i solju, pa se dodaju paprike, pa malo maslinovog ulja i sitnilo se sve dok ne postane kao kaša.

Na kraju se pomeša sa izmrvljenim sitnim sirom, preostalim maslinovim uljem i začinima.

Danas je najbolje da se sve stavi u kuhinjski robot ili blender - a postupak je mnogo lakši i brži. Druga varijanta je da namirnice iseckate što je sitnije moguće i da ih pomešate sa sirom, maslinovim uljem i začinima.

Topenicu možete servirati sa prepečenim hlebom. Po želji, mogu se dodati i ljute paprike. Ako bude potrebe, dodajte više maslinovog ulja.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar