Torta Prolećno raspoloženje

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacPočetnik
10/01/2018
"Ova torta je izvor uživanja i raspoloženja. Neka se vaše raspoloženje oseti i u ukusnom desertu kao što je ovaj i koji možete napraviti na sledeći način"
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano85
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • za koricu
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • kikiriki - 1 šoljica, mleveni
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • maslac - 100 g, meki
  • brašno - za gusto testo a kolač
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • za sirup
  • voda - 1/2 šolje
  • šećer - 3 kašike
  • za krem
  • skrob - 2 kesice
  • sveže mleko
  • šećer - 1 šoljica
  • za garniranje
  • mleveni bademi
  • fondan cvetovi
  • cvetovi od šećera
* merne jedinice

Način pripreme

Jajima umućenim sa šećerom dodajte otopljeni maslac, vanilin šećer i brašno. Promešajte smesu i dodajte sodu i mleveni kikiriki.

U zagrejan okrugli pleh sa dnom koje se ne lepi isipajte smesu. Ispecite koru u rerni, koju se zagrejali na 150 stepeni. Kada se ispeče, koricu ohladite.

Oštrim nožem isecite koricu po sredini, tako da dobijete dve. Napravite sirup i toplim sirupom natopite kore. Krem napravite po uputstvu sa pakovanja.

Tortu napravite tako što kore obilno premažete kremom. Tortu premažite i sa strane i odozgo.

Garnirajte sa mlevenim kikirikijem i cvetićima. Ostavite tortu na nekoliko sati, da se ohladi.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar