Pihtija čorba od svinjskih nogica

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
310
11/01/2018
"Najklasičnija i najomiljenija od svih - pihtija čorba, koja ima veći klub fanova nego fudbalski timovi prve lige "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano653
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske nogice - 3 komada
  • sveže mleko - 600 ml
  • so - po želji
  • biber - 1 kašičica
  • za zapršku
  • ulje - 4 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • začini pri serviranju
  • aleva paprika - ljuta ili čili
  • beli luk - nekoliko čena
  • sirće - po želji
* merne jedinice
Pihtije

Način pripreme

Nogice očistite i operite. Prelijte ih sa 2 litra hladne vode i kuvajte, dok se meso ne odvoji od kostiju (oko 90 minuta, a ako je potrebno dolijte još vode).

Izvadite nogice da se ohlade i procedite bujon u drugu šerpu. Uklonite kosti i vratite meso u proceđeni bujon. Posolite po želji i dodajte biber.

Skuvajte sveže mleko i dodajte ga bujonu. Čim proključa, sklonite ga sa vatre. Propržite u ulju alevu papriku i sipajte u čorbu.

Poslužite čorbu vruću, posipanu ljutom alevom paprikom, isitnjenim belim lukom i sirćetom po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar