Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Fusili sa seckanim mesom iz rerne

Fusili sa seckanim mesom iz rerne

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k266
Fusili sa seckanim mesom iz rerne
Fotografije: Albena Asenova
3 / 4
11/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Samo kad čujete ime, znate da se govoti od nečemu izuzetno ukusnom"

Potrebni sastojci

  • fusili - 500 g, testenina
  • crveni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad, zelena
  • svinjsko meso - 400 g, iseckano
  • pečurke - 15 g, šampinjoni
  • paradajz - 1 i 1/2 šolje, mleven
  • ulje
  • so
  • biber
  • origano
  • bosiljak
  • gauda - 15 g
  • mocarela - 125 g, bejbi
  • čeri paradajz - iz konzerve
* merne jedinice

Način pripreme

Testeninu skuvajte u posoljenoj vodi prema uputstvu na pakovanju.

Za to vreme pripremite sos tako što u duboki tiganj, sa ugrejanim uljem, stavite očišćen i sitno iseckan luk, beli luk, šargarepu i papriku. Kad omekšaju dodajte iseckano svinjsko meso.

Kad pobeli, dodajte pečurke, isečene na kriške (moje su bile iz konzerve) i mleveni paradajz (takođe iz konzerve). U sos stavite so, biber, origano i bosiljak po ukusu i ostavite da se zgusne.

Gotovu testeninu ocedite iz vode i pomešajte sa sosom. U njih dodajte rendani gauda sir. Sve dobro promešajte i prebacite u namazan pleh.

Odozo pospite sa još malo sira i poređajte lopitce mocarele i čeri paradajz iz konzreve. Jelo pecite u rerni na 200 stepeni dok ne dobije lepu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: