Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Konzervisana boranija sa krompirom i paprikama

Konzervisana boranija sa krompirom i paprikama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102713k266
Konzervisana boranija sa krompirom i paprikama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
11/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Svima u kući će se dopasti ova brza i veoma ukusna gozba sa boranijom, krompirom i paprikama, da se kladimo?"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • boranija - 350 g, konzervisana
  • paprike - 4 komada, pečene crvene
  • brašno - 1 i 1/2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz - 1 šolja, iz konzerve, isečeni i oljušteni
  • krompir - 3 komada
  • so
  • šećer - 1/2 kašičice
  • ulje
  • beli luk - 2 čena
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj ukusan i jednostavan recept se priprema od domaće pripremljenih sastojaka, neki su konzervisani, ali ipak u domaćim uslovima.

Luk i šargarepu očistite, sitno isecite i stavite da se dinstaju u malo ulja i vode. Kad omekšaju, sipajte konzervisanu boraniju i sve promešajte. Povrće pospite brašnom i alevom paprikom.

Ponovo promešajte, nakon toga dodajte paradajz i paprike, oljuštene i isečene na ivice (takođe konzervisane).

U jelo stavite pola kašičiće šećera, so po ukusu i sipajte toplu vodu. Oljuštite krompir, isecite na komade srednje veličine i stavite u jelo.

Smanjite temperaturu i ostavite jelo da se kuva dok krompir i boranija ne budu gotovi. Pre nego što bude gotovo, dodajte beli luk isečen na kriške.

Gotovo jelo pospite svežom mirođijom (ja sam nabrala u bašti i zamrznula). Gotovu boraniju servirajte sa gustim, domaćim ovčijim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: