Način pripreme
Ovaj ukusan i jednostavan recept se priprema od domaće pripremljenih sastojaka, neki su konzervisani, ali ipak u domaćim uslovima.
Luk i šargarepu očistite, sitno isecite i stavite da se dinstaju u malo ulja i vode. Kad omekšaju, sipajte konzervisanu boraniju i sve promešajte. Povrće pospite brašnom i alevom paprikom.
Ponovo promešajte, nakon toga dodajte paradajz i paprike, oljuštene i isečene na ivice (takođe konzervisane).
U jelo stavite pola kašičiće šećera, so po ukusu i sipajte toplu vodu. Oljuštite krompir, isecite na komade srednje veličine i stavite u jelo.
Smanjite temperaturu i ostavite jelo da se kuva dok krompir i boranija ne budu gotovi. Pre nego što bude gotovo, dodajte beli luk isečen na kriške.
Gotovo jelo pospite svežom mirođijom (ja sam nabrala u bašti i zamrznula). Gotovu boraniju servirajte sa gustim, domaćim ovčijim mlekom.