Način pripreme
U veću posudu stavite sitno naseckani luk, šargarepu i papriku i prodinstajte ih. Pospite alevom paprikom, promešajte i dolijte malo tople vode.
Sipajte oljuštene i naseckani krompir i ostavite jelo da se krčka oko 10 minuta.
Narendajte paradajz i dodajte ga u šerpu, promešajte i dodajte 1-2 šolje vruće vode. Poklopite i ostavite da se kuva 10-15 minuta, a nakon toga dodajte grašaki boraniju.
Posolite po ukusu, pospite sitno naseckanom nanom. Boranija sa krompirom treba da se krčka dok povrće ne omekša.
Malo pre nego što jelo skinete sa vatre, dodajte naseckani beli luk, ostavite da se prokuva još 5-10 minuta i skinite sa vatre. Promešajte sa sveže naseckanom mirođijom ili peršunom.
Ako vam se čini da je sos redak, možete dodati 1 kašiku brašna rastvorenu u malo vode.