Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Čorbasta boranija sa krompirom

Čorbasta boranija sa krompirom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64817250
Čorbasta boranija sa krompirom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Neverovatno ukusno iznenađenje od povrća za sve ljubitelje vegetarijanske kuhinje!"

Potrebni sastojci

  • boranija - 600 g
  • krompir - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • paprika - 1 komad, crvena ili zelena
  • grašak - 150 g
  • paradajz - 2 komada
  • beli luk - 4 čena
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • nana - sveža, po ukusu
  • mirođija - sveža, seckana, ili peršun
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U veću posudu stavite sitno naseckani luk, šargarepu i papriku i prodinstajte ih. Pospite alevom paprikom, promešajte i dolijte malo tople vode.

Sipajte oljuštene i naseckani krompir i ostavite jelo da se krčka oko 10 minuta.

Narendajte paradajz i dodajte ga u šerpu, promešajte i dodajte 1-2 šolje vruće vode. Poklopite i ostavite da se kuva 10-15 minuta, a nakon toga dodajte grašaki boraniju.

Posolite po ukusu, pospite sitno naseckanom nanom. Boranija sa krompirom treba da se krčka dok povrće ne omekša.

Malo pre nego što jelo skinete sa vatre, dodajte naseckani beli luk, ostavite da se prokuva još 5-10 minuta i skinite sa vatre. Promešajte sa sveže naseckanom mirođijom ili peršunom.

Ako vam se čini da je sos redak, možete dodati 1 kašiku brašna rastvorenu u malo vode.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: