Torta sa pomorandžom i sirupom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
12/01/2018
"Savršenstvo ima ime, a ima i aromu - predstavljamo vam tortu sa pomorandžom i sirupom "
Priprema35 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano404
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • korica
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1/3 šolje
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • kora pomorandže - od 1 pomorandže
  • sirup
  • sok od pomorandže - 1 šolja
  • šećer - 1/2 šolje
  • krem
  • puding - 1 kesica, vanila, dr. Oetker
  • sveže mleko - 400 ml
  • maslac - 65 g, meki
  • pavlaka - 200 ml
  • za dekoraciju
  • pomorandža - krišike
  • kora pomorandže - tanko iseckana
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojke za koru umutite mikserom. Smesu isipajte u pleh i pecite dok ne bude gotova. Proverite čačkalicom za zube. Kada se kora ohladi, isecite je na pola.

Sirup napravite, tako da pomešate sok od pomorandže i šećer i neka se ključa oko 5 minuta. Umutite pavlaku.

Puding umutite sa svežim mleko, po uputstvu sa pakovanja. Zatim mu dodajte maslac i umućenu pavlaku.

Jednu koru natopite sa pola sirupa. Prefilujte sa polovinom krema.

Preko stavite drugu koru, natopite je sirupom. Prekrijte odozgo i sa strane preostalim kremom. Ukrasite kriškama pomorandže i korom pomorandže, koju ste tanko iseckali.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar