Način pripreme
Sastojke za koru pomešamo i mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu. Podelimo na dva dela smesu i pečemo posebne kore u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube.
Dok se kore peku, pripremamo krem.
Umutimo jaja i šećer posebno, dodajemo brašno i vanilu i mleko, da se dobije retka kaša.
Preostalo mleko od 1 l stavljamo da provri i dodajemo kašu u tankom mlazu da dobijemo gust krem.
Ja sam odvojila belanca i još 1/2 šolje šećera i mutimo na sneg. Kad se krem ohladi, dodajemo ih i mešamo spatulom. Krem bude mekši.
Ako želite, možete preliti kore da bi bilo sočno. Posle ređajte kore i krem.
Ukras domaće seoske torte sa orasima su mleveni orasi, ali može i nešto drugo. Gotova torta treba da odstoji bar nekoliko sati u frižideru pre serviranja.
Komentari