Pasulj sa kobasicom u đuvečari

14/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Klasično srpsko ukusno jelo sa pasuljem, kobasicom i aromatičnim začinima u glinenoj đuvečari"
Priprema20 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno170 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano266
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj potopite u vodu najmanje 2-3 sata pre spremanja (a može i prethodne večeri). Skuvajte ga, tako što 3 puta menjate vodu na svakih 15-20 minuta.

Kobasicu isecite i propržite 5 minuta sa malo ulja. Isecite papriku, šargarepu i luk na kockice.

Posle u đuvečari poređajte prvo pasulj, pa preko red ostalih namirnica (kobasica, luk, paprike, šargarepa, paradajz, začini), pa red pasulja, i tako sve dok ne napunite đuvečaru.

Dodajte ulje (2-3 kašike) i napunite vodu do pola. Stavite u hladnu rernu i pecite na 180 stepeni najmanje sat i po.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti