Čizkejk Njujork

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
69184
Čizkejk Njujork2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
9
"Desert je gotov i neverovatan, a vi zapišite recept, dok mi jedemo"

Potrebni sastojci

  • za koricu
  • keks - 200 g
  • maslac - 110 g
  • za krem
  • sir - 600 g, Filadelfija
  • jaja - 3 komada
  • pavlaka - 150 ml, tečna
  • šećer u prahu - 150 g
  • vanila - 1 kašičica, esencija
* merne jedinice

Način pripreme

Keks isitnite i pomešajte sa mekim maslacem. Od dobijene smese napravite koricu na dnu i zidovima odgovarajućeg pleha.

Pecite 10 minuta na 160 stepeni i ohladite. Umućeni sir pomešajte sa šećerom u prahu, pavlakom, jajima i vanilom. Sve namirnice umutite, dok ne dobijete penastu smesu.

Ohlađenu koricu premažite kremom i pleh pokrijte folijom sa svih strana. Stavite u tepsiju sa vrućom vodom, tako da voda bude do polovine pleha.

Pecite čizkejk 60 minuta na 160 stepeni, pa zatim isključite rernu i otvorite je, ali ne skroz, već samo malo. Desert neka ostane u rerni još 60 minuta i kada se u potpunosti ohladi, stavite u frižider da prenoći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: