Pastirski đuveč

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Pastirski đuveč
Fotografije: Diana Kostova
3 / 4sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Malo zaboravljeno, ali veoma ukusno staro seosko jelo sa povrćem"

Potrebni sastojci

  • luk - 4 glavice
  • maslac - 1/2 šolje
  • paprike - 500 g
  • paradajz - 2 - 3 komada, zreli
  • so
  • sir - 1 šolja, izmrvljen
  • kiselo mleko - 500 g
  • brašno - 2 kašike, ravne
  • jaja - 4 - 5 komada
  • peršun - 1/2 veze
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslac i propržite luk, koji ste iseckali na kolutiće. Čim omekša, dodajte očišćene i iseckane paprike i ostavite ih da se isprže.

Nakon toga dodajte i očišćen i iseckan paradajz. Ponovo pržite sa njima, posolite i smesu isipajte u tepsiju.

Preko posipajte izmrvljen sir. Umutite jaja sa kiselim mlekom, iseckanim peršunom i brašnom i prelijte jelo dobijenom smesom.

Stavite pastirski đuveč u rernu da se peče dok ne dobije finu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: