Svinjske šnicle sa krompirom iz rerne

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
100
11
339
15/01/2018
"Šnicle treba da budu marinirane, a krompir - dobro začinjen i pečen!"
Priprema25 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno145 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9 557
  • Pregledi tokom meseca291
  • Pregledi tokom sedmice34
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - oko 1.5 kg, šnicle
  • beli luk - 4 čena, isitnjen
  • šećer - 2 kašike
  • sirće - 1 kašičica, jabukovo
  • vino - 1 šolja
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • biber
  • so
  • krompir - 1 kg
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Svinjske šnicle dobro istrljajte solju i bberom i stavite ih u veliku tepsiju.

Posipajte ih šećerom i prelijte ih smesom od pomešanog maslinovog ulja, sirćeta, vina, isitnjenog belog luka.

Prodrmajte ih, tako da se marinada rasporedi svuda, pa poklopite i stavite ih u frižider, da odstoje tamo 2 sata.

Stavite ih da se peku oko 1 h i 10 minuta u umereno zagrejanoj rerni, a tepsiju porkijte folijom.

Sklonite foliju i dodajte krompir, koji ste prethodno očistili, isekli i začinili.

Sipajte 100 ml vruće vode i vratite da se jelo dopeče, dok krompir ne omekša.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar