Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Pileći file sa pirinčem iz rerne

Pileći file sa pirinčem iz rerne

Teodora  Ivanova KamenovaTeodora Ivanova Kamenova
Pomoćnik kuvara
248418
Pileći file sa pirinčem iz rerne
Fotografije: Teodora Ivanova Kamenova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Bez viška masti - samo najbolje i najukusnije za vas"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 550 g
  • pirinač - 1 šolja
  • šargarepa - 1 komad
  • blagva - 100 g, pečurka
  • čubar
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje - 70 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je recept za one koji izbegavaju zapršku prilikom kuvanja - bez masnog mesa i bez prženja.

Operemo pileći file, isečemo ga na male porcije i stavljamo u pleh, u kome ćemo peći. Začinimo sa malo soli, čubra i bibera. Dodajemo šargarepu, očišćenu i isečenu na kockice, maslinovo ulje i sipamo 1 šolju vode, koja treba skoro da pokrije meso.

Stavljamo pleh u rernu na 250 stepeni oko 30 minuta. Za to vreme očistimo i isečemo pečurke, a pirinač dobro operemo, voda treba da se izbistri i potopimo u hladnu vodu na 15 minuta.

Izvadimo pleh i viljuškom okrećemo zalogaje pilećeg mesa, a kašikom ispod mesa sipamo pirinač sa pečurkama. Sipamo još 2 šolje vode, a može i malo više, ako vam se čini da nema dovoljno, da ne bi pirnač ostao nekuvan.

Čim provri, merimo vreme, koje je potrebno da pirinač bude gotov, prema uputstvu na pakovanju. Za svaku sortu i vrstu pirinča je potrebno različito vremena. Ako koristite rizon, oko 20-25 minuta je sasvim dovoljno. A i file će se zapeći odozgo.

Servirajte toplo, zimi sa turšijom i čašom belog vina!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: