Torta od palačinaka sa povrćem

16/01/2018
"Praznik je praznik, a torta od palačinaka je raskošna, zato nemojte dolaziti, da bi bilo više za nas "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano231
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za palačinke
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 3 šolje
  • so - 1 kašičica
  • voda - 2 - 3 šolje
  • za dodatak
  • grašak - iz konzerve
  • kukuruz - iz konzerve
  • šargarepa - 2 komada, kuvana i izrendana
  • marinirane pečurke
  • kačkavalj - 100 g
  • majonez - 300 g
  • peršun - 1 veza, svež
  • mirođija - 1 veza, sveža
  • luk - 3 struka, svež
  • maslac - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja, dodajte so i vodu i promešajte. Lagano dodajte brašno, uz neprestano mešanje, dok ne dobijte testo za palačinke, srednje gustine.

Ako je potrebno, dodajte još brašna.

Ugrejte tiganj ili uređaj za pečenje palačinaka, namažite maslacem i sipajte onoliko testa, koliko je dovoljno da se ravnomerno pokrije dno.

Ispecite palačinke sa obe strane dok ne dobije zlatnu boju. Ostavite da se ohladi.

Stavite u odgovarajuću posdu jednu palačinku, pospite majonezom, šargarepom i graškom.

Stavite drugi red palačinaka, ponovo majonez i kukuruz šećerac i pečurke. Ređajte tako dok ne potrošite sastojke.

Završite majonezom i kačkavaljem.

Ivice torte dekorišite sitno iseckanim peršunom, mirođijom i mladim lukom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar