Svinjski gulaš

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
16/01/2018
"Je l ima gladnih?"
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 104
  • Pregledi tokom meseca96
  • Pregledi tokom sedmice27
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • luk - 3 glavice, velike
  • brašno - 2 kašike
  • ulje - 4 kašike
  • paradajz - 2 kašike, pire
  • aleva paprika
  • paprike - 2 crvene i 2 zelene
  • peršun
  • so
  • biber
  • lovorov list
  • kumin - 1 - 2 prstohvata
  • muskatni oraščić - 2 prstohvata
  • majčina dušica - 1/2 kašičice
  • origano - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso isecite na komade, uvaljajte u brašno i propržite u zagrejanom ulju. Dodajte iseckan luk i kada se i on proprži, dodajte paradajz pire. Neka se tako dinsta 5 minuta, pa dodajte alevu papriku, posolite i sipajte vruću vodu.

Dodajte sve ostale začine i neka se sve dinsta dok svinjetina ne omekša. Zatim dodajte paprike, koje ste isekli na kolutove. Dinstajte 8 minuta i posipajte prkeo iseckan peršun.

Svinjski gulaš poslužite sa garnirom po želji.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar