Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Gulaš»Gulaš čorba

Gulaš čorba

LiudmilaLiudmila
Inovator
4681661k162
Gulaš čorba
Fotografije: Liudmila
1 / 2
07/03/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Gulaš čorba - kombinacija nežnih komada teletine, lepog povrća i aromatičnih začina - ovo je ukus zadovoljstva."

Potrebni sastojci

  • teletina - 300 g
  • luk - velika glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • krompir - 3 komada
  • aleva paprika - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • so
  • beli luk - 2 čena
  • lovorov list - 1 komad
  • ulje - 5 kašika
  • pirinač - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ako ste ljubitelj mađarske kuhinje i gulaša, probajte ovaj ukusni recept.

Stavite ulje u lonac i zagrejte ga. Luk se iseče i dinsta na masti.

Dodajte šargarepu iseckanu na kockice, a posle 2-3 minuta dodajte sitno iseckano meso.

Kada se i to proprži, dodajte alevu papriku, promešajte i sklonite sa ringle.

Dodajte brašno i vratite na vatru.

Uz stalno mešanje, preliti sa 1, 5 l ključale vode.

Dodajte krompir narezan na kockice, oprani pirinač, sitno seckani beli luk, lovorov list i so po ukusu.

Čorba od teletine se ostavi da se krčka na tihoj vatri oko 15 minuta ili dok ne bude gotova. Uklonite lovorov list i poslužite.

Gulaš čorba - kombinacija nežnih komada govedine, lepog povrća i aromatičnih začina - ovo je ukus zadovoljstva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: