Pile parmidžano

17/01/2018
"Melodija i mirisi od ukusa i teksture - ovaj recept je prava simfonija užitka "
Priprema30 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano387
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite Marinara sos:

Ugrejte ulje u šerpi na umerenoj vatri. Propržite luk i beli luk oko 2-3 minuta ili dok ne omekša. Dodajte šargarepu i začinite solju i biberom. Pržite oko 5 minuta. Dodajte paradajz sos, bosiljak i lovorov list, i ostavite da se krčka na tihoj vatri dok se ne zgusne. Kad bude gotov, izvadite lovorov list i probajte. Ako je sos još uvek kiseo (od paradajza), dodajte malo hladnog maslaca. Kad se paradajz sos ohladi - ispasrajte.

Pripremite pile Parmidžano:

Pomešajte maslinovo ulje sa začinima. Začinite solju i biberom. Četkom namažite pileći file začinjenim uljem. Ugrejte tiganj na jakoj vatri. Pržite po dva minuta piletinu sa obe strane.

Stavite piletinu u pleh, prelijte marinara sosom. Iseckajte mocarelu na kriške i stavite na pileći file. Na kraju pospite sa nekoliko kašika parmezana i stavite male kockice maslaca preko piletine.

Jelo pecite ok 15 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni ili dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar