Način pripreme
/undefined Isecite patlidžan na velike kriške po dužini. Posolite malo i ostavite 30 minuta dok se ne ocedi gorak sok. Osušite kriške ubrusom. Pecite na gril tiganju.
Začinite sitno iseckanim peršunom i belim lukom. Prelijte maslinovim uljem. U posudi razbijte jaja, dodajte 80 g rendanog parmezana i 1 ravnu kašičicu prezle. Smesu dobro promešajte. Na svaku krišku patlidžana stavite od nadeva i uvijte u rolat. Poređajte rolate u pleh.
U tiganj sipajte jednu šolju za kafu maslinovog ulja. Pržite sitno iseckanu glavicu luka i belog luka. Sipajte rendani paradajz. Začinite sos solju, prstohvatom bibera i prstohvatom šećera. Kuvajte dok se ne zgusne.
Prelijte rolate od patlidžana sosom od paradajza, pospite preostalih 20 g parmezana.
Pecite rolate od patlidžana ala parmidžano u prethodno ugrejanoj rerni oko 15-20 minuta.