Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Tikvice iz rerne»Tikvice iz rerne a la parmidžana

Tikvice iz rerne a la parmidžana

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Tikvice iz rerne a la parmidžana
Fotografije: Juliya
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
2
"Tikvice iz rerne a la parmidžana sa koricom od sira koja se topi u ustima su veoma ukusne"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • paradajz - 1 šolja, pasirani
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • biber - po ukusu
  • beli luk - 3 čena
  • bosiljak - 1 kašičica
  • šećer - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • mocarela - 125 g
  • parmezan - 50 g, izrendan
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo tikvice na kriške po dužini, posolimo i poređamo u pleh za pečenje.

Posipamo tikvice sa maslinovim uljem i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta dok ne omekšaju.

Za to vreme proržimo iseckani beli luk, dodajemo paradajz, bosiljak, so, šećer i biber i kuvamo oko 10 minuta na tiho j vatri.

Na dno odgovarajuće posude za pečenje stavljamo malo paradajz sosa, preko poređamo tikvice, nakon toga mocarelu isečenu na tanke krugove, parmezan i tako dok ne potrošimo sastojke.

Pečemo tikvice u rerni, ugrejanoj na 190 stepeni oko 20 minuta.

Vadimo iz rerne, ostavljamo da se ohladi 15 minuta i serviramo.

Tikvice iz rerne a la parmidžana su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: