Australijska torta puslica

03/07/2019
"Savršena torta - lagana, mirisna i toliko sveža - idealna za žege i gladne ljubitelje slatkog "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano116
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šećer u prahu - 4 supene kašike
  • jagode - 300 g
  • šećer - 150 g + 2 supene kašike
  • vanila - 1 komad
  • jaja - 5 komada, samo belanca
  • kukuruzno brašno - 4 kašičice
  • votka - 1 supena kašika
  • pavlaka - 350 g, kisela
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite testo tako što umutite belanca sa vaniliom na sneg, dodajte postepeno šećer, bez 2 supene kašike. Mutite dugo dok ne dobijete gustu smesu.

Pažljivo dodajte kukuruzno brašno. U veliki pleh, obložen papirom za pečenje, stavite u sredinu tri četvrtine od smese u krug sa vrhom kao kupola.

Preostali de smese sipajte kao puslice okolo. Sve pecite 2 sata na 110 stepeni. Polovinu jagoda pasirajte i dodajte 2 supene kašike šećera.

Pavlaku umutite sa šećerom u prahu, naprskajte votkom i rasporedite preko osnove od puslica. Odozgo stavite cele jagode, pokrijte pireom od jagoda.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar