Krempita

Fat BertaFat Berta
Džedaj
65017250
Krempita
Fotografije: Tanya Arabadjiiska
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Ova krempita ima ukus kao nekad - apetitna je, baš kao što izleda"

Potrebni sastojci

  • testo - 1 komad, lisnato
  • sveže mleko - 1 litar, za krem
  • jaja - 5 komada
  • brašno - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja + šećer u prahu za posipanje
  • vanila - 3 kesice
  • maslac - oko 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite lisnato testo na 2 jednaka dela i ispecite u namazanom plehu, posebno. Za krem ugrejte mleko sa šećerom dok ne provri, odvojite oko 300 ml mleka. Posebno umutite žumanca sa odvojenim mlekom, maslacem i brašnom.

Dodajte malo od vrelog mleka po malo, iz nekoliko puta. Izjednačite temperaturu sve smese i na kraju dodajte smesu od jaja u vrelo mleko, uz neprestano mešanje. Kad se krem zgusne, stavite 3 vanile i skinite sa vatre. Pokrijte folijom i ostavite da se potpuno ohladi.

Belanca umutite sa prstohvatom soli na mekan sneg. Pažljivo ih pomešajte sa hladnim kremom. Celu smesu sipajte preko jedne kore u plehu i pokrijte drugom. Pospite šećerom u prahu. Krempitu ostavite da odstoji oko 2 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: