Način pripreme
Stavite vodu da proključa zajedno sa uljem. Brašno isipajte odjednom, pa sklonite posudu sa vatre i brzo mešajte, dok ne dobijete glatku smesu.
Ostavite smesu da se ohladi, pa zatim dodajte jedno po jedno jaje, sve vreme mešajući.
Smesu za eklere stavite u špric i istisnite na foliju ili papir za pečenje.
Zagrejte rernu do 160 stepeni i stavite mini eklere da se peku dok ne porumene (nemojte da otvarate rernu).
Kada su gotovi, nemojte da žurite da ih vadite, već ostavite eklere da se ohlade, dok je rerna malo otvorena i isključena.
Za pravljenje krema stavite prvo mleko i šećer da proključaju.
Mikserom umutite jaja, dodajte brašno i 50-60 ml mleka ili vode, dok ne dobijete kašicu.
U tankom mlazu sipajte kašicu u vruće mleko, brzo mešajte i pazite da se ne pojave grudvice.
Mini eklere punite sa izduženim nastavkom šprica.
Na kraju posipajte šećerom u prahu.