Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Ovčarski Paj»Kotidž paj - irsko jelo

Kotidž paj - irsko jelo

EfrosiaEfrosia
Džedaj
51715611209
17/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
5
"Jedan ukusan predlog iz engleske kuhinje, koje ne možete tako lako izbeći"

Potrebni sastojci

  • za nadev
  • mleveno meso - 500 g, teleće
  • luk - 3 glavice, crni
  • šargarepa - 2 komada
  • brašno - 1 supena kašika
  • bujon - 300 ml, od povrća
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • peršun - 10 strukova, svež
  • ulje - 50 ml
  • so
  • biber - po ukusu
  • za nadev
  • krompir - 6 komada, kuvan
  • praziluk - 2 - 3 supene kašike
  • maslac - 60 g, kravlji
* merne jedinice

Način pripreme

U ulju propržite iseckani luk. Čim se zaprži, dodajte sitno iseckanu šargarepu i dinstajte nekoliko minuta.

Dodajte mleveno meso, mešajte i pržite dok se ne izdrobi i ne promeni boju. Dodajte iseckan peršun, so i biber po ukusu, brašno i dobro promešajte.

Dodajte bujon od povrća, pomešan sa paradajz pireom. Ostavite sve da se kuva na tihoj vatri oko pola sata.

Posebno propžite sitno iseckan praziluk u maslacu. Ostavite da se dobro ohladi, a za to vreme izgnječite krompir na pire. Nakon toga pomešajte pire sa prazilukom i posolite po ukusu.

U pravougaoni pleh sipajte smesu sa mlevenim mesom. Odozgo rasporedite krompir pire, poravnajte i viljuškom napravite proreze odozgo.

Stavite kotidž paj da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 15-20 minuta ili dok krompir pire ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: