Način pripreme
U ulju propržite iseckani luk. Čim se zaprži, dodajte sitno iseckanu šargarepu i dinstajte nekoliko minuta.
Dodajte mleveno meso, mešajte i pržite dok se ne izdrobi i ne promeni boju. Dodajte iseckan peršun, so i biber po ukusu, brašno i dobro promešajte.
Dodajte bujon od povrća, pomešan sa paradajz pireom. Ostavite sve da se kuva na tihoj vatri oko pola sata.
Posebno propžite sitno iseckan praziluk u maslacu. Ostavite da se dobro ohladi, a za to vreme izgnječite krompir na pire. Nakon toga pomešajte pire sa prazilukom i posolite po ukusu.
U pravougaoni pleh sipajte smesu sa mlevenim mesom. Odozgo rasporedite krompir pire, poravnajte i viljuškom napravite proreze odozgo.
Stavite kotidž paj da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 15-20 minuta ili dok krompir pire ne porumeni.