Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Gjozleme»Jednostavne gjozleme (turske palačinke)

Jednostavne gjozleme (turske palačinke)

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Jednostavne gjozleme (turske palačinke)2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
12
"Ove palačinke na saču ili tiganju su savršna ideja za vaš doručak. Pripremite ukusne gjozelme za celu porodicu."

Potrebni sastojci

  • jorugt - 1 šolja
  • brašno
  • sir
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte mleko u veliku posudu, dodajte brašno i postepeno mesite tvrdo i glatko testo koje može da se razvlači.

Podelite ga na loptice veličine kajsije na primer. Svaku loptu razvucite tanko na brašnom posutoj radnoj površini, uz pomoć tanke oklagije, koju takođe pospete brašnom. Što su listovi tanji, gjozelme će biti ukusnije.

Pospite mrvljenim sirom i presavijte listove kao koverat, a na kraju pritisnite prstima, da se ne bi otvorio. Ovako pripremljene gozelme pržite sa obe strane u ugrejanom ulju, u tiganju sa debelim dnom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: