Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ukusno pile sa kupusom

Ukusno pile sa kupusom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Ukusno pile sa kupusom
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
6
"Klasičan recept, ali pripremljen sa dosta majstorluka i meraka"

Potrebni sastojci

  • za meso
  • pile - 1 komad
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • za kupus
  • kupus - oko 1200 g
  • paradajz - 120 g, mleveni
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • lovorov list - 2 komada
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • ljuta paprika
  • bujon - 300 ml, od povrća
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pile na porcije, iskoristite krilca, odvojite batake i grudi na pola, a grudni koš odvojite, on vam neće biti potreban.

Komade mesa pospite solju, biberom i alevom paprikom, stavite maslinovo ulje u tiganj i ugrejte, dodajte meso i pržite ga dok ne dobije zlatnu boju.

Očistite kupus i isecite ga na komade, stavite ga u pleh, začinite paradajzom, solju, biberom, ljutom i dimljenom alevom paprikom, izgnječite rukama, da se začini i stavite u glinenu đuvečaru.

Stavite lovorov list, sipajte maslinovo ulje i dodajte pileće meso. Sipajte bujon i poklopite.

Đuvečaru stavite u rernu i ugrejte na 200 stepeni, ostavite na toj temperaturi oko pola sata, dok ne provri, čim provri smanjite na 160 stepeni i kuvajte dva sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: