Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pečeni Krompir»Krompirići sa ruzmarinom Džejmija Olivera

Krompirići sa ruzmarinom Džejmija Olivera

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Krompirići sa ruzmarinom Džejmija Olivera
Fotografije: Monika Ivanova
3 / 4
18/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Najukusniji krompir koji smo ikada probali! Hrskav spolja i mekan unutra, sa jedinstvenim, očaravajućim mirisom. Probajte i podelite"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1500 g
  • beli luk - 5 čenova
  • so - 1 prstohvat, morska
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • biber - 2 prstohvata
  • sirće - 2 supene kašike
  • ruzmarin - 1 struk
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i krupnije isecite krompir. Stavite ga u vodu sa malo soli i kuvajte da bude polugotov. Procedite u đevđiru i stavite u pleh, namazan sa malo maslinovog ulja. Posolite i stavite biber.

Uključite rernu i stavite krompir da se peče na 190 stepeni 30 minuta. Napravite dresing u posudici od sirćeta, maslinovog ulja i grančica ruzmarina, promešajte.

Čenove belog luka izgnječite uz pomoć noža, nemojte ih ljuštiti.

Izvadite pleh sa krompirom iz rerne, rešetkastom kašikom ih malo pritisnite, koliko da se raspuknu i spljeskaju.

Stavite belog luka po želji između krompira i odozgo rasporedite dresing, tako da se začine sav krompir.

Vratite pleh ponovo u rernu i pecite još 15-20 minuta, smanjite malo temperaturu, da dobiju zaltnu boju.

Priliikom serviranja skinite ljusku od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: