Boranija sa svinjetinom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Boranija sa svinjetinom
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Eto, ovo ukusno jelo se pravi sa samo 2 tegle bakine zimnice Polizaćete prste"

Potrebni sastojci

  • boranija - 1 tegla
  • svinjsko meso - 500 g, plećka
  • biber
  • so
  • peršun
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz pire - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • bujon - 250 ml, od povrća
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na sitne komade, kao za kuvanje.

U tepsiju stavite ulje, a zatim i komadiće mesa, sipajte pola šolje vode i stavite u rernu da se peče sat vremena na 180 stepeni, a s vremena na vreme promešajte.

Uzmite teglu sa poklopcem i u nju stavite brašno, alevu papriku, paradajz pire i zatvorite. Protresite teglu rukama, tako da se svi sastojci u njoj pomešaju i dobro sjedine.

Izvadite tepsiju sa mesom, dodajte boraniju iz tegle, ocedite tečnost, a preko posipajte smesu iz tegle, začinite po želji, promešajte i ponovo vratite u rernu da se sve peče još 20 minuta na 180 stepeni.

5 minuta pre nego što izvadite, beli luk sitno iseckajte ia posipajte boraiju, promešajte i posipajte odozgo peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: