Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pohovani oslić

Pohovani oslić

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Pohovani oslić
Fotografije: Diddy Portarska
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Top predlog za danas - Pohovani oslić! Probajte i podelite!"

Potrebni sastojci

  • oslić - 600 g, fileti
  • sveže mleko - 300 ml
  • brašno - 3 kašike, kukuruzno
  • brašno - 2 kašike, belo
  • so
  • majčina dušica
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • prezle - 50 g
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • limuntus - 1 kašičica
  • za garnir
  • krompir - 500 g
  • luk - 2 glavice, crni
  • sirće
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • za prženje
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Riblje filete isecite na pola i stavite u tepsiju. Sipajte sveže mleko, pa pokrijte folijom. Stavite u frižider da se mariniraju sat vremena.

Izvadite iz frižidera, ocedite ih od mleka i neka odstoje 15 minta na sobnoj temperaturi. Napravite smesu za pohovanje za riblje filete, tako što u činiju stavite obe vrste brašna, prezle, začine, so i limuntus.

Promešajte sve i svaki filet uvaljajte sa obe strane. Istresite suvišno sa fileta, zagrejte ulje i pržite ih nekoliko minuta dok ne porumene. Izvadite h i stavite na ubrus da se ocede.

Napravite garnir. Skuvajte krompir, isecite ga, dodajte luk i začine po želji - so. biber, maslinovo ulje i sirće.

Garnir može biti po vašem izboru. Smesa za pohovanje se može koristiti za pohovanje bilo koje bele ribe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: