Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Sočna marinirana rebra u kesi

Sočna marinirana rebra u kesi

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Sočna marinirana rebra u kesi
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Ova neverovano marinirana rebra u kesi su razlog broj 1, da nikad ne postanemo vegetarijanci"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g, rebra, grudi
  • biber - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • soja sos - 4 supene kašike, svetao
  • belo vino - 100 ml
  • sok od pomorandže - 300 ml
  • med - 3 supene kašike
  • majčina dušica - 2 prstohvata
  • so - 1 kašičica
  • kajenska aleva paprika - 1 kašičica ili druga ljuta paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na ne mnogo debele komade. Koristite meso sa kostima, ono je ukusnije.

U posudi pomešajte začine, vino i sok od pomorandže. Sok treba da bude sveže isceđen, nemjte da ga procedite. Stavite med i soja sos i promešajte.

Dodajte mesu u posudu i rukama dobro natrljajte svako parče.

Uzmize kesu za pečenje i stavite meso unutra, sipajte i marinadu.

Zavežite kesu i stavite u frižider na bar 6 sati. Pre kuvanja izvadite meso na sobnu temperaturu 30 minuta.

Uključite rernu na 180 stepeni i stavite kesu sa mesom u pleh.

Pecite meso 40 minuta, nakon toga izvadite pleh, pažljivo skinite kesu i pecite rebra dok ne dobiju zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: