Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Najukusnije ćuftice sa sosom

Najukusnije ćuftice sa sosom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Najukusnije ćuftice sa sosom
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Obaveze za danas 1. Priprema najukusnijih ćuftica sa sosm. 2. Pojesti ih. 3. Uništavanje tragova od kulinarske zabave"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • pirinač - 1 šolja
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • luk - 1 glavica
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • biber
  • so
  • čubar
  • kiselo mleko - 250 g
  • brašno - 1 supena kašika
  • jaja - 2 komada
  • peršun
  • tucana paprika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite mleveno meso sa pirinčem, biberom, čubrom i dobro promešajte. Oblikujte okrugle ćuftice, približno iste veličine.

Stavite 3 litre vode u šerou na vatru i ostavite da provri. U tiganj stavite maslinovo ulje i ugrejte. Očistite luk i sitno ga isecite, izrendajte šargarepu.

Stavite luk i šargarepu u tiganj i pržite 5-6 minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Kad voda provri, posolite i stavite zaprženi luk i šargarepu i stavljajte jednu po jednu ćufticu.

Smanjite temperatru da bude umerena i kuvajte dok pirinač, koji je u ćufticama, ne bude gotov, periodično mešajte. Umtite jaja, stavite mleko i brašno, začinite solju i biberom, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Kad ćuftice budu gotove, uzmite jednu kutlaču i uzimajte od njihove tečnosti, sipajte lagano u smesu od jaja i mešajte energično.

Pomešajte dve tečnosti dok se temperature ne ujednače, nakon toga možete dodati smesu od jaja u šerpu, promešajte i kuvajte još 15 minuta dok se sos ne zgusne.

Na kraju jelo pospite peršunom i po želji dodajte tucanu papriku za raskoš.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: