Način pripreme
U posudu stavite mleveno meso sa pirinčem, biberom, čubrom i dobro promešajte. Oblikujte okrugle ćuftice, približno iste veličine.
Stavite 3 litre vode u šerou na vatru i ostavite da provri. U tiganj stavite maslinovo ulje i ugrejte. Očistite luk i sitno ga isecite, izrendajte šargarepu.
Stavite luk i šargarepu u tiganj i pržite 5-6 minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Kad voda provri, posolite i stavite zaprženi luk i šargarepu i stavljajte jednu po jednu ćufticu.
Smanjite temperatru da bude umerena i kuvajte dok pirinač, koji je u ćufticama, ne bude gotov, periodično mešajte. Umtite jaja, stavite mleko i brašno, začinite solju i biberom, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Kad ćuftice budu gotove, uzmite jednu kutlaču i uzimajte od njihove tečnosti, sipajte lagano u smesu od jaja i mešajte energično.
Pomešajte dve tečnosti dok se temperature ne ujednače, nakon toga možete dodati smesu od jaja u šerpu, promešajte i kuvajte još 15 minuta dok se sos ne zgusne.
Na kraju jelo pospite peršunom i po želji dodajte tucanu papriku za raskoš.