Način pripreme
Za ovaj recept će vam biti potrebna konkilie testenina veća. To su makarone u obliku šuplje školjke, velikog prečnika, prodaju se u većim prodavnicama.
Skuvajte testeninu prema upuststvu na pakovanju. Nemojte da je skuvate potpuno, neka bude nekuvana malo, zato što će proći dodatnu obradu.
Operite i očistite trešnje. Pažljivo izvadite koštice. Uzaberite lepe i slatke trešnje.
Ocedite testeninu i ostavite da se malo ohladi.
Odgovarajući pleh, u koji mogu da stanu sve makarone, namažite maslacem.
U posudi umutite jaja sa šećerom, dodajte mleko i vanilu. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu.
Stavite konkilie u pleh, u stavu šupljinu stavite po dve trešnje. Napunite svaku.
Odozgo prelijte smesom od jaja. Gledajte da su sve napunjene tečnošću. Stavite pleh u rernu na 180 stepeni i pecite testeninu dok ne dobije zlatnu boju i čvrstu teksturu.
Ostavite da se ohladi i servirajte hladno.