Način pripreme
Keks fino sameljite u blenderu. Dodajte rastopljeni maslac i promešajte.
Uzmite kalup za tortu sa ivicama koje se skidaju, prečnika ne više od 24 cm, i na dnu raspotedite smesu od keksa, rukom dobro pritisnite da dobijete koru. Stavite u frižider na 30 minuta da se stegne.
U posudu stavite pavlaku, sir i šećer. Pažljivo promešajte.
Rastopite mlečnu čokoladu u mikrotalasnoj ili na pari. Ostavite da se ohladi i počnite da u nju dodaje po malo pavlake, pažljivo mešajte da upije celu smesu i da dobijete homogenu čokoladnu smesu.
Sipajte ovu smesu preko kore od keksa. Stavite u frižider da se stegne 4 sata.
U dve posebne posude rastopite crnu i belu čokoladu. Ostavite da se ohlade i sipajte crnu preko hladne smese u kalupu.
Belu čokoladu stavite u špric ili kašikom pažljivo ocrtajte linie na rastojanju jedna od druge, preko crne čokolada. Uz pomoć štapića ili čačkalice za zube pažljivo prelazite preko belih linija i napravite šare.
Čizkejk stavite u frižider na jedan dan da se dobro stgne, i tek onda ga izvadite iz kalupa.
Pre nego što skinete obruče, lagano prođite nožem oko ivica, potopite ga u vrelu vodu da se lakše odvoji.
Ako je čizkejk nije odstoja i nije se stegao, postoji opasnost da se raspadne kada skinete obruč.
Po želji, ako ne možete da čekate toliko, možete stavite 10 g rastvorenog želatina u krem od pavlake. Tako će se nakon 4 sata stegnuti i želirati, ali ukus neće biti isti.