Način pripreme
Zamesite mleveno meso sa 1/2 glavice iseckanog luka, začinima i belancima. Oformite ne velike loptice.
Zagrejte malo masnoće i zapržite preostali luk i narendanu šargarepu. Dolijte 2.3 litra vode i ostavite da provri. Nakon toga ubacite ćuftice, uvaljane u brašno i ako je potrebno dolijte još malo tople vodice.
Ostavite jelo da se krčka 40 minuta, dodajući i namrvljeni bujon. Nakon toga dodajte i još malo začina po ukusu.
Za zapršku prepecite odvojeno 2-3 kašike brašna i ohladite ga.
Umutite kiselo mleko sa žumancima i dodajte prepečeno brašno, mešajući žicom dok ne postane homogeno.
U već gotove ćuftice uz neprestano mešanje dodajte zapršku, tako što prvo postepeno podesite temperaturu. Mešajte neprestano još nekoliko minuta dolivajući i pavlaku.
Servirajte frikase ćuftice sa sitno isečenim svežim peršunom.