Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Frikase»Frikase ćuftice sa pavlakom

Frikase ćuftice sa pavlakom

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
21251661
Frikase ćuftice sa pavlakom1 / 3
20/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Svi ste čuli za pile frikase, ali koliko je vas probalo ove aromatične frikase ćuftice, pri tom spremljene sa pavlakom?"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 800 g, mešano
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica, velika
  • kiselo mleko - 300 ml
  • brašno - 3 pune kašike, belo
  • jaja - 3 žumanca + 3 belanca
  • pavlaka - 120 ml, za kuvanje
  • bujon - 1 kocka, po izboru
  • peršun
  • biber
  • čubar
  • kumin - 1/2 kašičice, istucan
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite mleveno meso sa 1/2 glavice iseckanog luka, začinima i belancima. Oformite ne velike loptice.

Zagrejte malo masnoće i zapržite preostali luk i narendanu šargarepu. Dolijte 2.3 litra vode i ostavite da provri. Nakon toga ubacite ćuftice, uvaljane u brašno i ako je potrebno dolijte još malo tople vodice.

Ostavite jelo da se krčka 40 minuta, dodajući i namrvljeni bujon. Nakon toga dodajte i još malo začina po ukusu.

Za zapršku prepecite odvojeno 2-3 kašike brašna i ohladite ga.

Umutite kiselo mleko sa žumancima i dodajte prepečeno brašno, mešajući žicom dok ne postane homogeno.

U već gotove ćuftice uz neprestano mešanje dodajte zapršku, tako što prvo postepeno podesite temperaturu. Mešajte neprestano još nekoliko minuta dolivajući i pavlaku.

Servirajte frikase ćuftice sa sitno isečenim svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: