Veoma ukusan pire od krompira

20/01/2018
"Tradicija nalaže - krompir pire treba da bude veoma ukusan, da bi nas naterao da zaboravimo na ćuftice ili šnicle "
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 710
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite, oljuštite i operite krompir. On ne treba da ima crne tačke ili ljusku, zato ga dobro očistite.

Isecite ga na četvrtine i stavite u ekspres lonac sa malo soli. Kuvajte krompir 10 minuta, izbacite pritisak iz lonca, pažljivo ga otvorite i ocedite krompir.

Ugrejte sveže mleko, a maslac je dobro da bude na sobnoj temperaturi. Stavite u posudu topao krompir, dodajte maslac, so, biber i šećer.

Uključite mikser i počnite da mutite krompir, postepeno sipajte sveže mleko. Količina mleka je odokativna, u zavisnosti od sorte krompira, oni upijaju različitu količinu mleka, zato sipajte mleko dok ne dobijete željenu gustinu pirea.

Mutite mikserom oko 15 minuta dok ne dobijete gladak i mekan pire bez grudvica od krompira. Pire servirajte toplo i po želji ga pospite sa malo bibera.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar