Ukusan pire od karfiola

01/11/2019
"Vidi ti to - ko bi rekao da se od običnog karfiola može pripremiti aromatično i ukusno pire "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano58
  • Pregledi tokom meseca57
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj pire je odlična zamena za krompir pire. Bogat je vitaminom C, K, B, sa visokim sadržajem vlakana i najvažnije - malo kalorija. Priprema se brzo i mnogo je ukusno.

Karfiol na ružice skuvamo u posoljenoj vodi 8-10 minuta nakon što provri. Izvadimo i ocedimo dobro.

Stavljamo u secka ili visoku posudu za štapni mikser, ja sam koristila secka. Dodajemo krem sir, isečen na komade, so, biber i kašiku maslinovog ulja.

Zatvaramo posudu i meljemo pulsirajući nekoliko puta. Probamo po ukusu, ako je potrebno dodajemo so ili biber.

Dobijamo glatku homogenu smesu, sipamo je u tanjir. Posipamo sitno iseckanom mirođijom, može i peršun i pera mladog luka.

Prelivamo sa malo maslinovog ulja i možemo jesti ukusan pire od karfiola.

Možete pasirati i štapnim mikserom, ko kako proceni! Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar