Način pripreme
Ovaj pire je odlična zamena za krompir pire. Bogat je vitaminom C, K, B, sa visokim sadržajem vlakana i najvažnije - malo kalorija. Priprema se brzo i mnogo je ukusno.
Karfiol na ružice skuvamo u posoljenoj vodi 8-10 minuta nakon što provri. Izvadimo i ocedimo dobro.
Stavljamo u secka ili visoku posudu za štapni mikser, ja sam koristila secka. Dodajemo krem sir, isečen na komade, so, biber i kašiku maslinovog ulja.
Zatvaramo posudu i meljemo pulsirajući nekoliko puta. Probamo po ukusu, ako je potrebno dodajemo so ili biber.
Dobijamo glatku homogenu smesu, sipamo je u tanjir. Posipamo sitno iseckanom mirođijom, može i peršun i pera mladog luka.
Prelivamo sa malo maslinovog ulja i možemo jesti ukusan pire od karfiola.
Možete pasirati i štapnim mikserom, ko kako proceni! Prijatno!