Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Čoko kolač sa grizom i kokosom

Čoko kolač sa grizom i kokosom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Čoko kolač sa grizom i kokosom
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Vreme je da ostavite sve i da nam dođete u goste, da vas poslužimo sa ovim veličanstvenim kolačem"

Potrebni sastojci

  • za kolač
  • maslac - 125 g
  • šećer - 150 g
  • jaja - 2 komada
  • prašak za pecivo - 15 g
  • brašno - 250 g
  • kakao - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 200 ml
  • za krem
  • griz - 50 g, pšeničnii
  • sveže mleko - 300 ml
  • maslac - 50 g
  • šećer - 50 g
  • kokosovo brašno - 25 g
  • za pokrivanje
  • čokolada - 200 g, mlečna
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite maslac sa šećerom za kolač. Mutite dok ne dobijete kremastu smesu, dodajte jedno po jedno jaje, nakon svakog mutite. Dodajte i mleko.

Prosejte brašno, prašak za pecivo i kakao.

Sipajte suve sastojke u posudu u jaja, mešajte drvenom kašikom dok ne dobijete homogenu smesu bez grudvica.

Namažite pleh sa malo masti i pospite brašnom, sipajte dobijenu smesu i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta ili proverite čačkalicom za zube. Izvadite gotov kolač i ostavite da se ohladi.

U šerpu na vatri sipajte mleko i šećer, mešajte dok se šećer ne rastopi. stavite kokosovo brašno i maslac.

Čim provri dodajte griz, neprestano mešajte dok se ne zgusne.

Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi, nakon toga mutite dobijeni griz mikserom na maloj brzini.

Rastopite čokoladu na pari, sipajte krem od griza preko kolača, poravnajte i sipajte rastopljenu čokoladu. Ostavite u frižideru na nekoliko sati da se stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: